Състезание с колиСъстезания

Индианаполис Мотор Спидуей ще бъде домакин на автономно състезание на Индикар

1 Mins read
  • Моторната писта в Индианаполис ще бъде домакин на състезание с индийски автомобили без водач.
  • Стандартни шасита Dallara ще се състезават челно на IMS във високоскоростен тест на автономната технология на 20 обиколки (50 мили).

През 2020 г. служителите на Indianapolis Motor Speedway демонстрираха, че могат да организират Indianapolis 500 без фенове.

Целта за 2021 г. е да се проведе състезание без никакви пилоти.

Индианаполис Мотор Спидуей и Мрежа за енергийни системи обявиха партньорство за Автономно предизвикателство Indy – високоскоростно състезание за автомобили без водачи, което ще се проведе на 23 октомври на IMS. Длъжностните лица представиха шасито Dallara, което ще се използва тази седмица.

IAC се състои от 39 отбора от 11 окръга и 14 щата на САЩ. Повече от 500 ученици, инструктори и ментори вече работят по своя проект, чиято кулминация ще бъде състезанието на 20 обиколки (50 мили) на IMS.

“IAC ще събере на едно място най-блестящите мозъци от цял свят, за да се справят с много сложен проблем точно тук, в световната столица на състезанията”, каза президентът на IMS Дж. “Пистата Индианаполис Мотор Спидуей е подходящо място за това събитие, тъй като е дом на състезателните иновации, и нямаме търпение да гледаме как печелившият участник преминава през Двора на тухлите в историята.”

Макар че това едва ли ще бъде първата демонстрация на автомобили без шофьори, тя наистина ще изисква технологичен напредък. Автомобилите без шофьори, които ще се състезават по 2-милния овал на Индианаполис, ще го правят при високи скорости и срещу други превозни средства. Това няма да е демонстрация на самоуправляващи се таксита или автомобили за доставка, които се движат между белите линии на общинските улици.

Даларите на IAC ще се състезават със скорост до 200 мили в час. Първата от трите тестови сесии ще се проведе на IMS на 5-6 юни.

Такъв е поне планът, защото задържането на състезателните автомобили в рамките на IMS ще предложи допълнителни проблеми, подобни на тези, с които се сблъскват други демонстрационни автомобили с автономно управление. Лин Сейнт Джеймс, бивш пилот на IndyCar, е развълнуван да види какво могат да правят автономните превозни средства и какво креативно могат да разработят учениците, за да отговорят на предизвикателството и да подобрят технологията на автономните превозни средства.

По време на виртуалното изложение за потребителска електроника тази седмица Сейнт Джеймс отбеляза: “Състезанията винаги са били свързани с тестване на границите и технологиите”. “Бил съм заводски пилот на Ford, винаги е ставало дума за инженерите, които са били там, за да тестват стоки, да тестват определени компоненти, и много от тези компоненти в крайна сметка се оказват в серийните автомобили.” “Винаги е било:” Направете така, че този автомобил да се движи по-бързо, за да мога да спечеля състезание”, казах аз. Разбрах, че има и друг план, който работи, и той е да се тестват компоненти и различни аспекти на състезателния автомобил, за да се пренесе технологията в трамваите. Състезателната индустрия и хората, които работят в нея, винаги са в търсене на нови инструменти и методи.

“Вярвам, че след като учениците са интегрирани в това, сега работят по проектите си, са много инженери, експерти, членове на екипи и екипажи, и сега наистина ще им се отворят очите за това, което е на разположение при вас и техните идеи и предизвикателства.”

Президентът и главен изпълнителен директор на ESN, Пол Мичъл, също е съорганизатор на програмата IAC.

“Състезателният автомобил IAC, проектиран от Dallara,” допълва Мичъл, “е най-усъвършенстваният и най-бързият автономен автомобил, разработван някога.” “Радар, лидар, оптични камери и мощни компютри са осигурени от нашите спонсори на IAC, което прави общата стойност на всеки автомобил 1 милион долара.”

Състезанията винаги са били свързани с разширяване на границите и изучаване на нови технологии.

Решаването на крайни сценарии, най-важният от които е способността на автомобилите да избягват непредвидени препятствия при висока скорост, е едно от препятствията пред автономните състезания.

“Ние ще работим там, ще наблюдаваме и ще бъдем изключително любознателни по отношение на всичко това”, каза Сейнт Джеймс. “Дори и да не участваме пряко, ще работим и ще наблюдаваме и ще бъдем много любопитни за всичко това.” “С течение на времето пилотите на състезателни автомобили са придобили интуитивно вземане на решения за милисекунди”. Това е изпреварваща реакция. Не можеш да чакаш да кажеш нещо. При скоростите, с които се движим, това трябва да се случва на практика интуитивно. Не съм сигурен как ще се справят с това. Това е, което очаквам с нетърпение да видя.

You may also like
Състезание с коли

Как да се грижа за колата си след автомобилни състезания?

1 Mins read
Основни съвети Автомобилните състезания са вълнуващи. Но, има някои неща, които трябва да правите, за да поддържате колата си в добро състояние:…
Състезание с коли

Как да увелича скоростта си при автомобилни състезания?

1 Mins read
Подготвяне на автомобила За представа по-добра в състезания с автомобили, трябва да подготвите своя автомобил. Това може да означава увеличаване на мощността…
Състезание с коли

Как да подобря техниката си на каране на автомобил?

1 Mins read
Даване на предимство на доброто техническо състояние на автомобила Заменете времето и парите, изразходвани за подобряване на уменията за каране. Вместо това,…