Състезания

Най-често срещаните видове автомобилни състезания.

1 Mins read

Спортът на автомобилните състезания е огромен в световен мащаб, като състезанията се провеждат на различни исторически състезателни писти. В този списък има всичко, от достойни за уважение 24-часови състезания до състезания на четвърта миля. За съжаление, много популярни телевизионни предавания не се предлагат в Съединените щати. NASCAR, Traction Racing и Global Rallycross (GRC) са широко достъпни по телевизията за ентусиасти на превозни средства в Съединените щати. Има някои серии, в които можете да се състезавате, ако се занимавате сериозно със състезанията.

Отворено колело

Една от най-популярните форми на моторния спорт на четирите колела са състезанията с отворени колела, известни също като Формула 1. За да се състезават на това ниво, само най-добрите пилоти в света могат да го правят, което е от решаващо значение, тъй като превозните средства на пистата си струват милиарди долари.

Тези състезания са доминирани от IndyCar, “американската версия” на Формула 1 и многото форми на Формула 1 (понякога известни като “F1”). Отворените пилотски кабини на водача, открити колела (оттук и терминът “отворено колело”) и разположението в средата на двигателя са само някои от характеристиките, които отличават тези превозни средства. Ето някои ключови насоки за движение напред.

IndyCar Racing Формула 1

Няма друга серия от състезателни автомобили с толкова история и престиж като Формула 1. Настоящата кола от Формула 1 е една от най-технологично напредналите автомобили на планетата и измина дълъг път от дебюта си през 1950 г.

1,6-литров V6 двигател с турбокомпресор и електрически двигател задвижват хибридното задвижване на всяко превозно средство. Тези системи позволяват на текущия F1 да произвежда приблизително 1000 конски сили, когато се използва в комбинация. Подобно на IndyCar, шасито на автомобилите от F1 може да изглежда подобно, но всеки производител проектира своята аеродинамика, за да увеличи максимално вертикалната сила според правилата и стандартите на серията.

Прекомерната вертикална сила на автомобил от F1 му позволява да преминава през завоите на пистата с невероятна скорост, което е един от основните контрасти между F1 и Indy.

Формула 1 се състезава изключително по пътища и писти, които имат по-тесни прави ленти и по-трудни и чести завои от другите видове писти. В резултат на това автомобилите от F1 обикновено ускоряват и завиват по-бързо от IndyCars, въпреки че IndyCars могат да постигнат много по-високи скорости. Състезания от F1 се провеждат на малки писти по целия свят, със спирки на известни места като Шанхай и Монте Карло.

В допълнение към Формула 1, има и серии Формула 2, Формула 3 и Формула E. F2 и F3 обикновено се наричат ​​изпитателна площадка за пилоти от Формула 1, преди да си проправят път към големите шампионати на Формула 1. създайте равни условия и по-ниски бариери за влизане, пилотите във Формули 2 и 3 използват едни и същи автомобили. Тези превозни средства вече се задвижват от двигатели с вътрешно горене с компресор, които произвеждат 620 и 380 к.с. Вместо това има Формула Е.

Други форми на моторни спортове с отворени колела

Можете да гледате някои любителски състезания с отворени колела, като например Формула 1000. 1000-кубикови мотоциклети задвижват тези FB състезателни автомобили на Клуба на спортните автомобили на Америка (SCCA). Освен това SCCA управлява състезанията на Формула 3 и Формула 4 в Съединените щати. И накрая, има картинг, спорт, при който състезателите използват леки, мощни и специализирани картове за навигация на кратки разстояния.

Отварянето на кариерата си към състезания с отворени колела не трябва да е първият ви избор. Повечето професионални шофьори са започнали състезания с отворени колела в картинг, което е единствената достъпна опция. Пилотите във Формула 1 и IndyCar са сред най-добрите в света и много от тях започват кариерата си в картинг като деца. F1 и IndyCar изискват стотици милиони долари за спонсорство. Ако нямат достатъчно пари, дори и най-добрите шофьори могат да загубят местата си.

You may also like
Състезания

"Екстремни" приключенски спортове

1 Mins read
Приключенските спортове се различават от традиционните състезания поради високите си залози и високия адреналин. “Екстремният спорт” се използва в различни страни за…
Състезания

Състезания от висок клас на Audi се завръща!

1 Mins read
Завръщането на Audi R8 LMS GT2 в европейската серия Fanatec GT2 през 2022 г. беше обявено от Състезания от висок клас като…
Моторни спортовеСъстезания

Елиът преодолява препятствията, а Ларсън се класира за плейофите.

1 Mins read
Чейс Елиът се върна след неуспешен питстоп, заради който изостана с една обиколка малко преди средата на състезанието в събота вечер на…