Състезания

Състезания от висок клас на Audi се завръща!

1 Mins read

Завръщането на Audi R8 LMS GT2 в европейската серия Fanatec GT2 през 2022 г. беше обявено от Състезания от висок клас като второ участие.
Екипът го е включил след обявяването на Brabham BT63 Concept по-рано тази седмица.

Състезания от висок клас Андерс Фиордбах и Марк Патерсън спечелиха пет състезания, осем подиума, осем най-бързи обиколки и две поул позиции в дивизията ProAm миналата година. През 2022 г. Audi ще се управлява от нов дует от шофьори, Аурелиюс Рустейка и Майкъл Вергерс.

През 2021 г. те завършиха трети в Pro-Am във фабричен Porche Speed, който включваше четири подиума. И двамата пилоти се присъединиха към High-Class Racing, за да се борят за шампионата.

High-Class Racing постави високо летвата в първото Европейско първенство на Fanatec GT2 миналата година и с честта, че Аврелий ме помоли да го придружа до неговото Audi GT2 за сезон 2022. В първия си сезон в European Racing, Аврелий показа страхотна скорост и подобрение, така че продължаването с отбора, който спечели шампионата за 2022 г., ще ни даде солидна възможност да се борим за общите победи и евентуално първенство“, каза Вергерс.

За втори път съм развълнуван да се състезавам в Европейската серия GT2 през 2022 г. Следващият сезон ще бъде вторият ми на това ниво на игра. Миналогодишният шампион, отборът на High-Class Racing, се договори за договор с нас. Вярвам, че техните състезателни знания и опит ще ми помогнат да продължа да се развивам като бегач. Завръщането на Майкъл Вергерс като мой съотборник тази година ме прави много щастлив като професионален състезател. Той е невероятен човек, ментор, приятел и чудо на игрите. С нова бърза кола, състезателен опит и фокус върху наградата, Рустейка си постави цел за 2022 г.

Усилието на лъвската скорост от Колекция автомобил 2022 NLS 2 Коли Audi

Шофьорите Патрик Колб и Лоренцо Роко спечелиха шампионата на Sp9 Pro-Am миналата година с Lion speed от Колекцията от автомобили Audi R8 LMS GT3.

Един от двата нови автомобила Audi R8 LMS GT3, Evo II, ще се управлява от Kolb тази година. Той ще се състезава в клас SP9 Pro с Денис Фетцер и пилота на Audi Sport Патрик Нидерхаузер в кола № 24 за целия сезон, след като преди това се състезава с Нико Мюлер и Нидерхаузер в осмата обиколка на миналия сезон.

Патрик Нидерхаузер с нетърпение очаква втория сезон на Патрик Колб със състезанието за клиенти на Audi Sport, което ще го види да се изкачи в категорията SP9 Pro. Патрик Колб поставя високо летвата, заявявайки: „Нашата цел е да спечелим общите места на подиума и да спечелим тази година“. Патрик Нидерхаузер е съгласен.

Новият сезон с Car Collection ме развълнува. „Не ми отне много време да се приспособя отново към аеродинамиката и скоростта на GT3 състезателен автомобил след десет години на европейското първенство GT4“, каза експертът от Nordschleife. „С моите съотборници съм сигурен, че ще успеем. да можем да постигнем страхотни неща като отбор. „Тази година серия за издръжливост на Нюрбургринг започва с Клаус Кох, който подкрепя двамата пилоти.

Той вярва, че Колекцията от коли също ще бъде успешна на Nordschleife през 2022 г.: Team Lion speed GP и пилотите Лоренцо Роко и Патрик Колб започнаха успешна връзка през 2021 г., кулминирайки със заглавието SP9 ProAm през 2022 г. Lionspeed и аз направихме план, който позволява на шофьорите и екип да продължи да расте. Можем да ръководим скоростта на Lion в категорията Pro благодарение на обширните познания, които придобихме по време на участието на Audi Sport в Нюрбургринг. „Ние сме напълно отдадени и ангажирани“ да посрещнем това ново предизвикателство.

You may also like
Състезания

Най-често срещаните видове автомобилни състезания.

1 Mins read
Спортът на автомобилните състезания е огромен в световен мащаб, като състезанията се провеждат на различни исторически състезателни писти. В този списък има…
Състезания

"Екстремни" приключенски спортове

1 Mins read
Приключенските спортове се различават от традиционните състезания поради високите си залози и високия адреналин. “Екстремният спорт” се използва в различни страни за…
Моторни спортовеСъстезания

Елиът преодолява препятствията, а Ларсън се класира за плейофите.

1 Mins read
Чейс Елиът се върна след неуспешен питстоп, заради който изостана с една обиколка малко преди средата на състезанието в събота вечер на…