Преглед на състезателни игри

В нашата високооктанова колекция от най-добрите онлайн игри за състезания развъртете двигателите на своите състезателни автомобили. Независимо дали си тук, за да се подготвиш за автомобилни състезателни игри, или за да отнесеш у дома цялата слава на карирания флаг, тези безплатни онлайн състезателни игри ще ти доставят същото вълнение!

Състезанията със спортни автомобили са вид автомобилни състезания, в които автомобилите са проектирани така, че да съчетават характеристиките на състезателните и туристическите автомобили. Въпреки че има няколко конкуриращи се определения за спортни автомобили, те обикновено не приличат на състезателните машини от Гран При (Формула 1) в стандартния си производствен вид. Спортният автомобил е двуместен или четириместен автомобил, който се характеризира с пъргавина (ако не със скорост и мощност).) и обща пригодност за високоскоростни пътувания по обикновени пътища. Докато последният е едноместна конструкция с Той е двуместен, но може и четириместен, и се отличава със своята пъргавина. ( За разлика от автомобила Grand Prix, той почти винаги се произвежда масово и рядко се изработва ръчно. Някои производители на автомобили от Гран при, като Ferrari и Lotus, произвеждат и спортни автомобили.

Corvette и Jaguar са сред най-популярните автомобили в света. Дали са и други марки. Спортните автомобили са способни състезателни машини, които често участват в състезания с други в своя клас, въпреки че не са разработени специално за състезания. Местни и регионални организации организират по-голямата част от състезанията със спортни автомобили по света за любители шофьори. Въпреки това някои от най-известните професионални състезания в света са състезания за спортни автомобили, а някои от тях дори се наричат GP. (В този смисъл се използва думата Grand Prix, която се отнася до това, че състезанието е голямо автомобилно събитие в страната, в която се провежда, а не до вида на използвания автомобил). Разработването на спортни автомобили за състезания, особено за важни от търговска гледна точка състезания като 24-часовото състезание за издръжливост в Льо Ман, където репутацията на автомобилните производители е поставена на карта, води до създаването на някои прототипи на спортни автомобили, които в действителност са много близки до машините от Формула 1 по отношение на мощността и потенциала за скорост. От 1953 до 1961 г. се провежда световен шампионат за спортни автомобили. През 1962 г. той е заменен от титлата на производителите, в която се състезават големи туристически и прототипни автомобили. Тя се присъждаше ежегодно на автомобилната компания с най-добри резултати в набор от състезания.

Картингът е спортът, в който се карат и състезават автомобили със скелетна рама и заден двигател, известни като картинг или GoKarts. Този спорт започва в САЩ през 50-те години на миналия век, когато от бракувани двигатели на косачки за трева е създаден картинг. Обикновено картингите не са защитени, а водачът седи само на няколко сантиметра от земята. Въпреки това някои от автомобилите могат да надвишават 100 мили в час (160 км/ч).

Самостоятелни състезания

До 1970 г., когато картинг състезанията се превръщат в международен спорт в Европа, американското участие в световния шампионат е ограничено. Това е състезание на трасета, които са идентични с тези, използвани в други видове автомобилни състезания, но са дълги само около 1000 ярда или метра. Картингите се разделят на две групи в зависимост от обема на двигателя: 100 и 200 кубически сантиметра. В някои региони ценовите ограничения за класовете са увеличили популярността на този спорт.

Немаркираните, обикновено безплодни терени са достояние на офроуд състезанията. От популярността на състезанията по мотоциклетни пътеки, състезателите се състезават от контролна точка до контролна точка по импровизирани трасета.

Международни офроуд състезания Баха 1000 (увеличено на Баха 2000 [мили] за състезанието през 2000 г.) е едно от най-известните офроуд състезания. Състезателни трасета. Стандартните и персонализираните класификации се основават главно на вида на превозното средство: мотоциклет, автомобил, камион и автомобил с повишена проходимост (ATV). Всяка година победителите включват обикновено се определят от броя на точките, натрупани в различни състезания на такива вериги.

Изкачване на хълм

В автомобилните състезания изкачването на хълм е състезание на къси разстояния по планински пътища, което завършва на поне 350 метра (383 ярда) над старта. В повечето случаи е необходима минимална дължина на трасето от 5 км (3,1 мили), като всеки състезател трябва да измине общо 10 км (6,2 мили).

Изкачването на хълм е ранно средство за оценка на производителността и мощността на автомобилите. Почти всеки град има свой характерен хълм, на който автомобилните ентусиасти отиват, за да проверят дали техният автомобил може да го “изкачи” (т.е. на трета предавка). В днешните състезания по изкачване на хълмове всеки водач е сам на трасето и се състезава единствено с времето. Кривите завои и лошата пътна настилка представляват по-невероятна трудност от общата стръмнина на хълма. С изключение на Съединените щати, състезанията са добре организирани, а събитията привличат елитни водачи и големи тълпи. Състезанието “Пайкс Пийк”, което се провежда ежегодно от 1916 г. насам, е най-известното събитие в Съединените щати. Всички видове автомобили – спортни, антикварни, класически и серийни – трябва да спазват строги закони за безопасност. Тази форма на състезание е особено натоварваща за ниските предавателни числа на трансмисията на автомобила и за гумите. В Европа се провеждат и състезания по изкачване на хълмове с мотоциклети; минималната и максималната дължина на трасето са съответно 2 км (1,2 мили) и 6 км (3,7 мили).