Моторни спортовеСъстезания

Елиът преодолява препятствията, а Ларсън се класира за плейофите.

1 Mins read

Чейс Елиът се върна след неуспешен питстоп, заради който изостана с една обиколка малко преди средата на състезанието в събота вечер на пистата Ричмънд, и завърши четвърти във второто състезание от плейофите на сериите NASCAR Cup.

“Беше добре да дойда тук и да изкарам една солидна вечер”, каза Елиът, след като за четвърти път в кариерата си завърши в топ 5 на пистата в Ричмънд. “Всяка седмица имах чувството, че се представяме на нивото, на което знам, че сме способни. Мисля, че ще сме добре до края на сезона, ако продължаваме да играем така.”

Кайл Ларсън преодоля трудностите и завърши на шесто място, въпреки че се отказа от полпозишъна си и стартира на 400 обиколки заради затруднения с проверката преди състезанието. Финиширането в челната седморка е не само шестото му в последните седем състезания през 2021 г., но и го вкара в 12-ия кръг на плейофите в сериите NASCAR Cup. След като финишира четвърти в първите два етапа на състезанието, пилотът с № 5 на HendrickCars.com Chevrolet спечели позиция в следващия кръг по точки.

Ларсън заяви след състезанието: “Мислех, че ще имам перфектен поглед към победата в началото на състезанието, но там загубихме равновесие и го възстановихме малко към края, така че вероятно завършихме там, където заслужавахме.” “Чудесно е да пътуваш до Бристол и да знаеш, че сме се запътили към него. Тази седмица ще се стремим да бъдем активни и да спечелим.”

Алекс Боумън завърши 12-и, след като през по-голямата част от нощта се движеше между 10-о и 15-о място, а съотборникът му Уилям Байрън завърши 19-и, за да допълни контингента на Hendrick Моторни спортове.

Мартин Труекс младши спечели състезанието.

Вижте как се представиха четирите отбора на Hendrick Моторни спортове на 75-милната писта в Ричмънд във видеото по-долу.

КАКВО СЕ СЛУЧИ И КАК СЕ СЛУЧИ

  • Ларсън заяви полпозишън за състезанието в събота вечер, но трябваше да стартира от нулата на полето поради затруднения в проверката преди състезанието. Той си проправи бързо път през зоната и завърши на 20-о място в 27-ата обиколка. Ларсън бе 19-и при предупредителния сигнал за състезанието и се върна в полето 15-и след спиране в бокса под предупреждение.
  • Ларсън бе на 13-о място след излизането на още едно предупреждение в 42-ата обиколка. Ларсън бе задържан на пистата от шефа на екипажа Клиф Даниелс и отново влезе в топ 10 на 56-ата обиколка. Той се изкачи до шесто място в първия етап осем обиколки преди края, след което завърши четвърти. Роденият в Елк Гроув, Калифорния, пилот влезе в бокса по време на етапната пауза и започна втория етап на четвърто място.
  • Ларсън се прибра в бокса по време на етапната пауза и започна последния етап пети. Ларсън започна девети и спечели няколко позиции, преди да финишира шести след два планирани питстопа под зелен флаг в обиколки 300 и 350.

48 ALLY CHEVROLET CAMARO ZL1 1LE

  • Боуман стартира от 12-та позиция и бързо се справи със своя нов № 48 Ally Chevrolet, като се изкачи в челната десетка до петата обиколка. Боуман се смъкна до 12-о място, когато в 30-ата обиколка се появи предупредителният сигнал за състезанието. Пилотът с № 48 се изкачи с едно място на питлейна и рестартира 11-и, след като получи четири нови гуми и гориво.
    Боумън отново влезе в топ 10, когато предупредителният сигнал излезе в 42-ра обиколка. Отборът рестартира 10-и за последните обиколки на първия етап, след като шефът на екипажа Грег Айвс реши да остане навън. Роденият в Тусон, Аризона, пилот завърши на 15-о място в края на първия етап. Камаро № 48 на Ally бе обслужено на питлейна по време на паузата на етапа и по план трябваше да стартира 14-то място във втория етап.
  • Боуман продължи да преследва полето до 131-ата обиколка, когато направи планиран питстоп под зелен флаг за гуми, гориво и настройки. Боумън завърши 13-и, когато зоната премина през питлейна. На 180-ата обиколка 28-годишният пилот отново влезе в бокса при зелен флаг и се върна в полето на 14-о място с четири нови гуми на болида № 48 Ally Chevy. Боумън имаше инерция да се присъедини към топ 10 в 206-ата обиколка, спечелвайки жизненоважни точки за етапа с деветото си място във втория етап, благодарение на прясно обслуженото Camaro.
  • Бауман излезе в бокса в паузата на етапа, след като екипът с № 48 му осигури нови гуми, гориво и подобри управлението на Шевролета. В 251-ва обиколка бе обявено предупреждение, след като стартира финалната секция от девета позиция в горната лента. По време на жълтия цвят Боумън остана навън и се върна на седма позиция в 255-та обиколка. Боумън се върна в полето на 11-а позиция след още един питстоп под зелен флаг на 292-ра обиколка. Боумън падна с една обиколка до 13-о място в 336-а обиколка, преди да направи последното си спиране в бокса при зелен флаг в 345-а обиколка, за да работи по управлението на автомобила. Той се върна на 13-о място и се пребори с трафика в последните обиколки, за да финишира 12-и на пистата Ричмънд.

24 LIBERTY UNIVERSITY CAMARO ZL1 1LE

  • Байрон стартира 14-и на стартовата решетка и до 30-ата обиколка бе 12-и. Той се възползва от предупреждението за състезанието и влезе в бокса за редовна поддръжка, след което се включи отново в състезанието на 14-о място. Байрон се бореше между 14-о и 16-о място през следващите няколко обиколки, но падна с няколко позиции, завършвайки първия етап 19-и.
  • Байрон се пренареди на 15-о място, след като влезе в бокса по време на етапната пауза и получи четири гуми и гориво. Той продължи да преследва лидерите, но в 134-ата обиколка направи още един питстоп и циклично премина на втора позиция. На 188-ата обиколка роденият в Шарлот, Северна Каролина пилот направи още един питстоп на зелено, което му позволи да се изкачи в топ 10 пет обиколки по-късно. За съжаление лидерът изпревари Байрон в 231-ата обиколка и той се смъкна на 13-о място, на една обиколка зад лидера, преди да завърши втория етап на 14-о място.
  • Шефът на екипажа Руди Фюгъл повика пилота си на питлейна в паузата на етапа, което го смъкна до 16-о място в началото на последния етап. В 278-ата обиколка на състезанието Байрън се класира на 22-ро място, но след серия от спирания в бокса под зелен флаг се придвижи до 19-то. В 339-та обиколка Байрон изостана с две обиколки, но продължи да се бори за позиция в хода на състезанието и в крайна сметка завърши 19-ти.
You may also like
Моторни спортове

Как да избера правилната предавка за автомобилните състезания?

1 Mins read
Така, решили сте да се отдадете на вълнуващото пътуване на автомобилните състезания. Поздравления! Сега, преди да се отпуснете в залеза, има едно…
Моторни спортове

Как да избера правилната техника за влизане на писта?

1 Mins read
Дали сте уморени от спъване при стартовите блокове или губене на ценни секунди по време на вашите състезания на стадиона? Е, не…
Моторни спортове

Как да избера правилния състезателен автомобил?

1 Mins read
Казват, че "правилният инструмент за работата прави цялата разлика". И когато става въпрос за избора на правилната състезателна кола, този афоризъм е…