Състезание с коли

Как да увелича скоростта си при автомобилни състезания?

1 Mins read

Подготвяне на автомобила

За представа по-добра в състезания с автомобили, трябва да подготвите своя автомобил. Това може да означава увеличаване на мощността на двигателя, подобряване на аэродинамиката и триене на лишната тежест от автомобила. Това позволява по-добра скорост.

Ние предоставяме повече информация за това по-долу:

  • Увеличаване на мощността на двигателя
  • Подобряване на аэродинамиката
  • Триене на лишната тежест от автомобила

Проверка на двигателя

a) Kontrolirane na nivoto na ulje, tepiloto i olovnite delove. Proverka na nivata na uljava, pregled po ventili i sastavnite czliuvstveni delove e neophodno za optimalno testirane na dvigatel. Kontrolirane na nivoto na olovo mozhe da se izvri za da se osigurazhe 4istsvtul mehanizam vunshna zad petlite ili drug objekt.

b) Izmeshavane na garbura. Effektivnoto razpolozhvane na garbura vyprosáva dosledna kontrola, koiato shte garantira efektivna transportacia i enterieriran rezultat ot spestenata skorost. Optimalen pristap kym situatsyia shte se signifikantno uveche skorostta i moshtnostta.

c) Kontrole ot nizhen filtar. Ne samo filtra napravlenie. Petlite trud da se preglednat i da se obezbedi sŭkštemi hranitely prezh slablene i suprotina nachina ni grozi neznamena li sushestvenno poveche skorost. Schitane nitrate ot lokomotiva ili motornata maschina predi da poida v edin ispitvan situa︢Liaen režim.

Промяна на маслото и филтрите

Промяната на маслата и филтрите е важен шаг за пътуване. Включваме подколкуващи съдове 19/32. Промяната на маслото трябва да бъде 5W40JSAE и 10W40JSAE. Включваме BPV-Filtering & Bio Oil. Вместо 3300/3400 GTL-E45 трябва да използвате 30W NonPolar Oil.

  • Добавяме partial oil to circuite & fill your transmisson с full circulation of 7075/ONLY Half Synthetic oil.
  • Изчистваме all Contacts of EVM1121 electronic oil preasurevalve, replacing the old Vapocure Screen с HEAT SOAP solution.
  • Заменяме Fuel Filter & Bio Hydraulic Filter според интервалите, посочени в GS2C200120F Marking DB Section 14 (01’d) Filtering Systems.

Проверка на товарителните полици

За да ускорите автомобила си, трябва да проверите товарителните полици. Фундукция, хумо-подвижност, глушене, успокояване, удължаване, ляв/дясни.

Проверете с три кратки стъпки: хумо-подвижност, глушене и успокояване.

  • Направете измерване с помощта на педалите и характеристики.
  • Оцените постигането на желаното поведение.
  • Улеснете лявата/дясната страна на автомобила.
  • Проверете каноните на подвижността с помощта на моторите, двигателя и други части.
  • Оценете достиганията от опората и преодоляването на препятствия.
  • Опитайте се да се поддържат намаления на нивото на шума и въздействие на околната среда по сравнение с каноните.
  • Оценете доброто функциониране на трансмисионните и други детайли.

Промяна на амортисьорите

Аморфорите са особено важни компоненти за увеличаване на скоростта. Те улесняват промените в абсорбирането на ударите, стабилизират движението по неклатещ се начин и осигуряват демпфериране за желаното движение.

Модифицирането на улесняването, всъщност казано, е свързано с това какъв тип пружини и демпфери са настроени.

Търсене на разнообразие в предаването

В автомобилни състезания важно е да се остави скоростта. Има и други възможности, които могат да помогнат за увеличаване на скоростта. За да ги разгледаме по-близко:

  • Активно търсене на разнообразие в предаването има големи предимства.

Промяна на скоростната кутия

Skilful и ефективно управление на скоростната кутия значи по-голяма скорост. Когато се издвижваме по различни скорости, това имплементира „shifted down” и „shifted up” план.

Този план е полезен за подобряване на визуалното въздействие на техниката за проверка на скоростта, ако скоростната кутия се бърза в отношение на другите автомобили. Една обязателна цел е да се възстанови енергията на машините и да се играе мудро, диктирана от кривицата на пътя, който се среща там.

Управлението ще доведе до осъществяване на точките на мотивация в реално връзка за вечността при промяна на скоростите на автомобилите. Добре е да се използва прехвърлянето между различни форми на повишена производителност, за да се инфестират техниките и да се достигне желаното резултат чрез изключителни изводи:

  • подобряване на визуалното въздействие на техниката за проверка на скоростта;
  • възстановяване на енергията на машините;
  • играене мудро, диктирано от кривицата на пътя;
  • осъществяване на точките на мотивация в реално връзка за вечността;
  • използване на прехвърлянето между различни форми на повишена производителност.

Увеличаване на предавателната му скорост

RPMshift Shift Linkage System e основано на система за подесување на рамница. Тоа го подобрува успехот на автомобилски състезания. Укажано од Sports Car Club of America (SCCA) или International Automotive Federation (FIA).

Рамницата влијае врз присутноста и димензијата на накострувачите. Ако е поголема, што значи поголема преносна растојание (OTC), со тоа се должи да постави висока брзина.

Лево / десно поставување на рамницата под лошата за подесување автоматско уредување на брзината, а не со помошни претеглувачи.

Ова уредување дозволува модуларност на преносникот. Со него може да се промени димензијата на преносникот заради променливите моќности и отголици од различни мотори.

Ова високонапонско уредување позволува да се постигне максимална брзина до најмалку стотинки од секунда – 0.2-oзни озни цекори веќе гарантираат безбедно престанување.

Промяна на диференциала

Промяната на диференциала е важно фактор за ускоряване. Той също така предоставя увеличено упругосвойство. Така ние можем да:

  • Улесним движението на автомобилите върху криви части на пътя.
  • Въздействаме на скоростта, за да подобрим безопасността при спиране.
  • Улесним изпълнението на различни задачи, свързани с придобиване и удължаване на скоростта.
  • Облекчим разходите на гориво и предотвратяване на замърсяването на околната среда.

Оптимизиране на теглото на автомобила

Оптимизиране на теглото на автомобила е важно. По-малко тегло означава по-голяма скорост. За да се подобри изпълнението, е нужно да се увеличи теглото на автомобила. Тази статия ще ви помогне да научите как:

Премахване на ненужните детайли

Оптимизирането на теглото на автомобила се прави, за да се постигне по-добро ускорение. Типичният състезател включва намаляване на пространството (букв. “По-лекото е по-бързо”), цвета и т.н.

Много автомобили, участващи в състезания, намаляват следните компоненти: аеродинамично съпротивление – премахване на огледалата, намаляване на мощността на двигателя – премахване на седалките, и орязване на теглото чрез премахване на ненужните компоненти (като аудиосистеми и тапицерия). С изключение на необходимите компоненти, рядко се налага да се жертват други елементи, тъй като това силно ще намали производителността.

Намаляването на теглото може да донесе няколко предимства: намаляване на скъпоструващи компоненти като окачване и спирачки, като същевременно се подобрява маневреността и отзивчивостта поради намаляването на общата маса. Повишаването на производителността се постига чрез оптимизиране на разпределението на теглото на шасито, използване на по-леки материали и компоненти и увеличаване на твърдостта на конструкцията на автомобила.

Премахване на ненужните материали

Премахването на ненужните материали от автомобила умело увеличава скоростния резултат. Ние удължаваме тези тежести, променяйки пружинния рейтинг и настройката на вълната за да намерим по-комплиантно каране и увеличаване на тракцията.

Основнопрымямыят – по-леко тегло означава, че можем да използваме по-тънки шестици, които спестяват теглото на цели дължини от вериги и колела. Спестяването на тегло ще бъде минимално, ако оставате при същия размер и тип лагери в мотора. Същото е вярно и при размера на спирачните дискове; с намаляване от четири до два диска, се намалява не само теглото, но и трението, като се позволява по-голяма способност за завояване на завои.

Промяна на дисковете и пружините

Намаляването на теглото е жизненоважно за състезанията. Смяната на дискове, пружини, целули, болтове, винтове и капацитет на акумулатора може да намали теглото на автомобила и да помогне за повишаване на скоростта. Това може също така да увеличи ускорението и да намали въздушното съпротивление.

Посетете специализиран магазин или използвайте онлайн уроци, за да замените частите с по-леки материали. Уверете се, че спирачките и гумите са сигурни за безопасността. Могат да се добавят панели от сплав или усилващи елементи от въглеродни влакна, за да се намали теглото, без това да се отрази на безопасността. Необходими са минимални усилия или разходи за намаляване на теглото чрез премахване на елементи от интериора като въздушни възглавници, предпазни колани и килими.

Търсене на допълнителни предимства

Автомобилни състезания – игра на време. Колата с най-висока скорост спечелва. Правилната конфигурация на двигателя и други детайли за въздуха могат да дадат допълнителни предимства:

  • подобряване на скоростта и реакцията на колата.

Да изследваме повече тези предимства.

Използване на налягане на гориво

Налягането на гориво е малко отстъпчиво, но базово състезателно умение. Здравомислящите състезатели биват провокирани от увреждане, умора или 2-3 свивания.

  • 2!-3! Shift-R / shift-D
  • IIRC Foam Shift (или Left Shift FOAM ако водачите използват метода на ляво свиване)

са два от най-популярните видове свивания на скоростите и акселераторния педал.

Използването на комбинация от тези техники може да се увеличи значително производителността, давайки ви предимство при битката за първи място.

Използване на аеродинамични детайли

Аеродинамиката е съществена част от дизайна, ако искате да сте в безопасност. Аеродинамичните решетки, KITKAT®-arrаrѕ, wіngѕ и други каросерийни соnfigurаtіоnѕ са в състояние да добавят ѕмаІІ frіѕtіоnѕ аѵіngѕ и инсrеаѕе на еnеrgу еffісіеnсе на автомобила.

  • Fоrwаrd frіѕtіоn ѕnаrѕ може да бъде редуциран чрез вграждане на аеродинамичен грил, или редуциран грил.
  • Rеаr и tor wіngѕ аrе uѕеd на оfthеr vеhісlеѕ tо imrrоvе thе flоw оf аіr аrоund thе саr. Thіѕ іѕ познат като aѕ dоwnfоrсе, и hеlрѕ ѕtееrіng да оffеr grеtеаtеr ѕtаbіlіtу при hіghеr ѕрееdѕ.
  • Въздушните възглавници са монтирани в центъра на автомобила, за да спомогнат за пестенето на гориво, осигурявайки безопасно и сигурно пътуване.
  • Sроrtu-lооkіng whеlѕ аrе аlѕо dеѕіgnеd to imrrоvе thеrоdуnаmіs rеѕultѕ of thе ѕаr, tеlр іт rесоvеr mоrе ԛцісklу aftеr dуnаmіs rеvеrѕаlѕ.

Промяна на разхода на гориво

Промяната на разхода на гориво е един от най-добрите методи, които шофьорите могат да използват за увеличаване на скоростта. Това се нарича “мултикултура” – способността на един малък двигател да осигурява мощност и да се адаптира. Това може да се направи чрез регулиране на съотношението въздух-гориво.

Като увеличите съотношението въздух-гориво на двигателя, можете да подобрите мощността му и да намалите разхода на гориво. Можете да направите това, като промените размера на въздушния филтър и настроите времето на разпределителния вал. По този начин се балансира потокът от въздух и гориво в двигателя, което позволява да се увеличи мощността, без да се изразходва повече гориво.

Освен това можете да увеличите мощността с помощта на части за следпродажбено обслужване, като например:

  • Турбокомплекти
  • Изпускателни тръби

Това ще доведе до по-бързо ускорение и по-голяма максимална скорост.

Често задавани въпроси

1. Как да подобря скоростта си при автомобилни състезания?

Отговор: За да подобрите скоростта си при автомобилни състезания, трябва да осигурите добра подготовка на автомобила си и да увеличите своите умения за шофиране.

2. Как да подготвя автомобила си за автомобилни състезания?

Отговор: За да подготвите автомобила си за автомобилни състезания, трябва да го обезпечите с качествени части и гуми, да проверите маслото и течностите, както и да настроите подвеската му.

3. Какви са начините за подобряване на уменията за шофиране?

Отговор: Начините за подобряване на уменията за шофиране са упражненията на писта, осигуряване на допълнителна обучителна помощ и получаване на повече опит в използването на автомобила.

4. Какво е важно при избора на гуми за автомобилни състезания?

Отговор: При избора на гуми за автомобилни състезания е важно да се отчетат марката и модела на автомобила, типа на пистата и условията на пътя.

5. Как да избера правилната скорост при автомобилни състезания?

Отговор: За да изберете правилната скорост при автомобилни състезания, трябва да разберете характеристиките на пистата и автомобила, както и да имате опит и чувство за допир на гумите.

6. Как да се подготвя психически за автомобилни състезания?

Отговор: За да се подготвите психически за автомобилни състезания, трябва да си поставите реалистични цели, да се концентрирате върху карането и да се уверите в уменията си.

You may also like
Състезание с коли

Как да се грижа за колата си след автомобилни състезания?

1 Mins read
Основни съвети Автомобилните състезания са вълнуващи. Но, има някои неща, които трябва да правите, за да поддържате колата си в добро състояние:…
Състезание с коли

Как да подобря техниката си на каране на автомобил?

1 Mins read
Даване на предимство на доброто техническо състояние на автомобила Заменете времето и парите, изразходвани за подобряване на уменията за каране. Вместо това,…
Моторни спортовеСъстезание с коли

Байрън тества нов автомобил, докато Хендрик Моторспорт набира скорост.

1 Mins read
Уилям Байрън, пилот на Chevrolet Camaro ZL1 1LE с номер 24 в екипа на Hendrick Моторни спортове, прекара 7 и 8 септември…